Een knoflookpers! Je hebt er vast nog eentje ergens in je keukenla liggen. Maar je bent er geen fan van, want hij bleek eerder niet erg handig in gebruik. Ga jij daarom ook liever voor die tube met kant-en-klare knoflookpulp of het knoflookpoeder dat je eenvoudig in het schap van de supermarkt vindt? Ook ik […]
Nieuwste berichten
Top 5 beste messenset voor elk budget
De beste koksmessen vinden is niet eenvoudig! Daarom kun je hier vast en zeker wel een helpende hand bij gebruiken. Ik zocht voor je uit welke messen in jouw keuken niet mogen ontbreken. Dat maakt koken toch veel leuker? Want ook het snijden van paprika, vlees of vis moet gewoon een feestje zijn. Met goede […]
Hoe moet je fruit invriezen?
De meeste fruitsoorten kun je prima invriezen. De manier van invriezen verschilt wel per soort fruit dat je hebt gekozen. Soms moet je de fruit alvorens in stukjes snijden of moet je voorkomen dat het aan elkaar vast zal vriezen en bij het gebruiken niet netjes uit de vriezer komt. Het is dus goed om […]
Rijst met kip, groente en teriyaki recept
Is mijn ei nog goed?
Wanneer je eieren los in de koelkast hebt liggen weet je niet altijd tot wanneer deze houdbaar en te gebruiken zijn. Gelukkig zijn er handige trucs voor om te weten of een ei nog goed is en je deze kunt eten. Waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken of het wel echt zo is. […]
Hoe kun je kruiden het beste drogen?
Er gaat niets boven verse kruiden of kruiden uit eigen tuin. Maar veel kruiden heb je niet het hele jaar door tot je beschikking. Het drogen van kruiden is dan een goede oplossing. Veel kruidensoorten kun je prima drogen waardoor deze gedurende langere tijd te gebruiken zijn. Je kunt denken aan het drogen van munt, […]
Vegetarische pasta pesto recept
Hoe het beste verse gember bewaren?
Geniet je ook zo van heerlijke gember en wil je het altijd in huis hebben? Dan wil je vast weten hoe je verse gember langer kunt bewaren. Gelukkig zijn er voor het bewaren van gember goede manieren die voor iedereen mogelijk zijn. Het is namelijk een goed idee om altijd verse gember te hebben. Of […]
Een pompoen schillen of juist niet?
Een pompoen schillen of niet is echt een kwestie van smaak. De schil om een pompoen is eetbaar en kan dus in een gerecht verwerkt worden. Maar door de dikte van een schil en invloed van de schil op een gerecht wordt dit doorgaans afgeraden. Wanneer je wel voor het eten van pompoenschil kiest is […]
Hoe moet je knoflook pellen?
Een knoflook kun je in een aantal stappen op een gemakkelijke manier pellen. Veel gebruiken een knoflookpers (ik soms ook!) maar dat is helemaal niet nodig, het enige dat nodig is een groot scherp mes. Waarmee je de knoflook uit elkaar kunt halen, snijden en pletten. Het zijn de stappen die nodig zijn. Waardoor knoflook […]
Hoe gebruik je een wetsteen?
Een goed keukenmes is natuurlijk scherp genoeg om door producten te snijden. Maar door gebruik van een mes kan deze snel minder scherp woorden. Dat merk je tijdens het snijden. Om een mes op een eenvoudige en snelle manier in topconditie te houden kun je een mes slijpen met een wetsteen. Het slijpen van messen […]
Soep te zout?
Is de soep te zout geworden? Wacht met weggooien. Aan soep die te zout is geworden kun je vaak veel doen waarbij de uiteindelijke smaak blijft. Want je wilt wel de soep die je gemaakt had blijven proeven natuurlijk. Waarbij het natuurlijk niet uitmaakt waarom een soep veel te zout is geworden. Dit heeft vaak […]