Rijst met kip, groente en teriyaki
Porties
4
Bereidingstijd
30
minutesIngrediënten
Pandan rijst
400 gr kippendijen
1 rode ui
1 prei
250g kastanje champignons
200g ongezouten cashewnoten
Peterselie
Kant en klare teriyaki saus
Beschrijving
- Zet water op het vuur voor je rijst en start met het snijden van alle groentes. De groentes kunnen naar wens gesneden worden, klein of groot. Ook de peterselie en de kip moet even gesneden worden.
- Gooi wat olie in je wokpan en fruit de rode ui. Vervolgens kun je hier de stukjes kip aan toevoegen. Voeg hierbij ook wat peper aan toe voor extra smaak.
- Ondertussen zal het water wellicht koken, voeg hier de rijst toe en kook volgens de beschrijving op de verpakking. Daarna kun je alle groente toevoegen bij de ui en kip.
- Laat de groente even slinken en voeg vervolgens je teriyaki saus toe. Roer het even goed door en voeg dan je cashewnoten toe. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Is je saus te waterig? Voeg dan wat bloem toe om het wat dikker te krijgen.
- Vervolgens kun je het gerecht met de rijst en de saus serveren en vervolgens garneren met wat peterselie. Eetsmakelijk!