Hoe het beste verse gember bewaren?

Geniet je ook zo van heerlijke gember en wil je het altijd in huis hebben? Dan wil je vast weten hoe je verse gember langer kunt bewaren. Gelukkig zijn er voor het bewaren van gember goede manieren die voor iedereen mogelijk zijn. Het is namelijk een goed idee om altijd verse gember te hebben. Of je het nu graag in je thee doet of mee aan het bakken bent. Gember is helemaal van deze tijd.

Hoe vers gember is kun je in de winkel al controleren. Je voelt het direct aan de schil van de verse gember maar kan het ook aan de kleuren zien. Als de gember verkleurd is en de schil zachter begint te voelen is de gember hoogstwaarschijnlijk niet vers. Waardoor je deze ook thuis niet lang kunt bewaren.

Verse gember bewaren in de koelkast?

Je kunt verse gember het beste in de koelkast bewaren. Met voorkeur in de groentelade waar het een stuk koeler is dan in de rest van de koelkast. Ook komt er op deze plek minder licht bij de gember. Het heeft namelijk allemaal invloed op de houdbaarheid.

Wanneer je verse gember in de groentelade wilt bewaren is het verstandig om deze luchtdicht in het plastic te verpakken. Hier kun je een boterham zakje gebruiken. Maar het is beter om te kiezen voor vershoudfolie. Doe de folie er zo strak mogelijk tegenaan en zorg dat er echt geen lucht bij de gember kan komen. Heb je de verse Gember verpakt? Dan kun je als je deze tot wel drie weken vers houden.

Verse gember bewaren op de groenteschaal?

Wanneer je verse gember op de groenteschaal neerlegt kun je er slechts enkele dagen van genieten. Waarna het snel achteruit zal gaan. De gember zal door de temperatuur in de woonkamer uitdrogen en door het licht snel verkleuren. Dit proces gaat samen met het verdwijnen van de kenmerkende smaak die verse gember heeft. Wil je het langer en gedroogd bewaren? Kies er dan voor om niet voor verse gember te kiezen maar juist voor gedroogde gember.

Verse gember bewaren in de vriezer?

Tot slot kun je verse gember ook in de vriezer bewaren. Het bewaren in de vriezer is een slimme manier als je langer van gember wilt genieten en altijd tot je beschikking wilt hebben. Ook bij het invriezen van verse gember is het goed om deze luchtdicht in plastic te verpakken. Omdat elke vriezer kan zorgen dat producten uitdrogen.

Heb je de gember uit de vriezer nodig? Dan kun je er gemakkelijk iets vanaf raspen en gebruiken. Het is de manier om gember ongekend lang te bewaren. Soms wel enkele maanden na het invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *