Een pompoen schillen of juist niet?

Een pompoen schillen of niet is echt een kwestie van smaak. De schil om een pompoen is eetbaar en kan dus in een gerecht verwerkt worden. Maar door de dikte van een schil en invloed van de schil op een gerecht wordt dit doorgaans afgeraden. Wanneer je wel voor het eten van pompoenschil kiest is het zeker goed om voor een biologische pompoen te kiezen. Zo ben je er zeker van dat er geen of slechts weinig bestrijdingsmiddelen in aanwezig zijn. Het is bovendien ook een stuk beter voor het milieu.

Het schillen van een pompoen kun je makkelijker maken door deze enkele minuten te koken. Na het koken zal de schil zachter zijn. Deze kun je dan makkelijker en veiliger verwijderen. Kies er altijd voor om een scherp mes te kiezen bij het schillen van een pompoen.

Wanneer schil je een pompoen niet?

Als de schil van een pompoen zacht wordt door het koken is het schillen overbodig. Dan heeft het voor een gerecht geen invloed op de smaak of structuur. Dit is vaak het geval bij het koken van een pompoen. Wanneer je een gerecht gaat bereiden waarbij de pompoen niet gekookt hoeft te worden kun je de schil het beste verwijderen. Bij een overgroot deel van alle pompoenen wordt de schil tijdens het koken net zo zacht als de binnenkant. Zeker voor gerechten als soep is het dus gebruikelijk om schillen om de pompoen te laten zitten. Verwijder wel de pitten uit een pompoen als deze aanwezig zijn.

Wanneer schil je een pompoen wel?

Zoals je hebt kunnen lezen wordt een pompoen tijdens het koken net zo zacht als de binnenkant. Dit is bij andere manieren van bereiding niet altijd het geval. Dat maakt het schillen en verwijderen van de pitten noodzakelijk. Zo behoud je de fijne structuur en voorkom je dat de schil de invloed van smaak beïnvloed.

Let er bij het schillen op dat je een scherp mes of dunschiller kiest. Een beetje afhankelijk van het soort pompoen dat je hebt gekocht. Zo zijn flespompoenen vele maten harder en lastiger te schillen dan andere soorten. Je kunt er in dit geval voor kiezen om de pompoen een enkele minuut in de magnetron plaatsen.

Wat kun je doen met de pitten van een pompoen?

De pitten van een pompoen zijn heerlijk na het roosteren. Ze passen dan ook bij veel verschillende gerechten en verrijken de smaakbeleving. Het roosteren kan door de pitten enkele minuten in de pan te bakken, gebruik hierbij geen olie of andere toevoegingen. Zo krijgen de pitten de perfecte smaak en hardheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *