Nieuwste berichten

Kooktips

Hoe moet je knoflook pellen?

Een knoflook kun je in een aantal stappen op een gemakkelijke manier pellen. Veel gebruiken een knoflookpers (ik soms ook!) maar dat is helemaal niet nodig, het enige dat nodig is een groot scherp mes. Waarmee je de knoflook uit elkaar kunt halen, snijden en pletten. Het zijn de stappen die nodig zijn. Waardoor knoflook […]

Kooktips

Hoe gebruik je een wetsteen?

Een goed keukenmes is natuurlijk scherp genoeg om door producten te snijden. Maar door gebruik van een mes kan deze snel minder scherp woorden. Dat merk je tijdens het snijden. Om een mes op een eenvoudige en snelle manier in topconditie te houden kun je een mes slijpen met een wetsteen. Het slijpen van messen […]

Kooktips

Soep te zout?

Is de soep te zout geworden? Wacht met weggooien. Aan soep die te zout is geworden kun je vaak veel doen waarbij de uiteindelijke smaak blijft. Want je wilt wel de soep die je gemaakt had blijven proeven natuurlijk. Waarbij het natuurlijk niet uitmaakt waarom een soep veel te zout is geworden. Dit heeft vaak […]

Kooktips

Hoe lang biefstuk bakken?

Een biefstuk kun je op verschillende manieren bereiden. Waarbij de tijd die je een biefstuk laat bakken bepaald hoe gaar de biefstuk uiteindelijk is. Gaat je voorkeur naar rare? Dan heeft een biefstuk een veel kortere bereidingstijd nodig dan als je een biefstuk goed doorbakken (well-done) wilt bereiden. Je moet daarnaast rekening houden met het […]

Kooktips

Frituren in zonnebloemolie

Een manier om te frituren is kiezen voor zonnebloemolie. Het gebruiken van plantaardige olie heeft een groot aantal voordelen. Het bevat geen verzadigde vetten die ongezond zijn voor het lichaam en de smaakbeleving zal aanzienlijk toenemen. Waarbij de tijd die nodig is om te frituren nagenoeg gelijk zal blijven zoals je gewend bent. In zonnebloemolie […]

Kooktips

Hoe lang moeten sperziebonen koken?

Een goede manier om sperziebonen te bereiden is door de sperziebonen te koken. De tijd die nodig is om sperziebonen gaar te koken is afhankelijk van de gewenste stevigheid en smaak. Waarbij ook de manier van voorbereiden een belangrijke rol speelt. Bij gedopte verse sperziebonen is er meer tijd nodig dan de zogenoemde gebroken (gesneden) […]

Kooktips

Hoe moet je een BBQ schoonmaken?

Een BBQ schoonmaken is een belangrijke taak. Waarbij de manier van schoonmaken afhankelijk is van het soort BBQ dat je hebt. Zo heb je bij een op kolen gestookte BBQ te maken met rook en roetvorming. Waar je bij een elektrische of gasgestookte BBQ weer rekening moet houden met de vetten. Zo vraagt elk soort […]

Kooktips

Gourmetlucht uit huis krijgen?

Ben je van plan om tijdens de feestdagen te genieten van een heerlijke gourmet? Dan is de kans groot dat je niet zit te wachten op de gourmetlucht. Je wil de gourmetlucht dan ook zo snel mogelijk uit huis krijgen. De eerste stap om de lucht te verdrijven is natuurlijk het laten doorluchten van de […]