Hoe moet je fruit invriezen?

De meeste fruitsoorten kun je prima invriezen. De manier van invriezen verschilt wel per soort fruit dat je hebt gekozen. Soms moet je de fruit alvorens in stukjes snijden of moet je voorkomen dat het aan elkaar vast zal vriezen en bij het gebruiken niet netjes uit de vriezer komt. Het is dus goed om te weten hoe je de verschillende soorten fruit in de vriezer kunt bewaren.

Zo heb je met zacht fruit te maken met het verkleven. Dit wil niets anders zeggen dan dat het fruit aan elkaar vast zal vriezen en je deze niet netjes of op de manier zoals je zou willen kunt gebruiken. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom moet je precies weten hoe je het moet aanpakken.

Zacht fruit op de juiste manier invriezen?

Voor het invriezen van zachte fruitsoorten heb je de juiste bakjes nodig. Hierdoor voorkom je dat het fruit aan elkaar vast komt te zitten of als een klont uit de vriezer komt als je het nodig hebt. Kies dus altijd een plat bakje en maak geen lagen van het fruit dat je wilt invriezen. Door zachte fruitsoorten op deze manier in te vriezen kun je ze mooier uit de vriezer halen om te gebruiken en voorkom je veel ergernissen.

TIP: voor het invriezen van zachte fruitsoorten is het soms handig om een ijsblokbakje te gebruiken waarin je het zachte fruit verdeeld. Op deze manier kun je altijd pakken wat je nodig hebt en de rest laten zitten voor een volgende keer.

Citrusvruchten op de juiste manier invriezen?

Wanneer je citrusvruchten wilt invriezen wordt er vrijwel altijd geadviseerd om deze te persen en in bakjes of flesjes te verdelen. Wanneer je dit doet is het verstandig om te kiezen voor de juiste bakjes en flesjes, welke geschikt zijn voor de vriezer. Zo voorkom je dat flesjes kunnen gaan lekken als je deze net in de vriezer hebt gezet. Een andere mogelijkheid is het geperste sap in ijsblokzakjes te gieten. Hierdoor kies je altijd wat je nodig hebt en het neemt veel minder ruimte in.

Voor het bewaren van citroen of limoen in de vriezer kun je deze het beste in kleine partjes snijden en in een bakje bewaren. Leg niet teveel partjes op elkaar. Zo voorkom je dat het aan elkaar vast gaat zitten.

Appels en harde fruitsoorten invriezen?

Het bewaren van appels en andere harde fruitsoorten in de vriezer is mogelijk. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de kleur snel zal veranderen en een stuk zachter zullen worden. Je kunt dit voorkomen door het fruit op een goede manier te behandelen, bijvoorbeeld met wat citroen en water. Maar zoals je begrijpt heeft dit de nodige invloed op de smaak van het fruit. Deze fruitsoorten kun je dus beter vers blijven kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *