Vegetarische Pasta Pesto
Course: ReceptenPorties
4
Bereidingstijd
30
minutesEen heerlijke vegetarische variant voor een lekkere (en makkelijke) pasta pesto. Boordevol groente met een heerlijk sausje van crème fraîche samen met pesto. Een lekkere bite met geroosterde pijnboompitten mag hier niet ontbreken!
Ingrediënten
Ongeveer 100 gram pijnboompitten
200 g crème fraîche
Half potje pesto
500 g pasta penne (anders mag ook)
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
1 rode ui
Parmezaanse kaas
Beschrijving
- Begin eerst met het wassen en snijden van de courgette en de rode ui. Hoeven niet in al te kleine stukjes. Vervolgens was je de tomaatjes en leg je deze in een ovenschaal samen met de gesneden courgette en ui. Gooi er peper, zout en olijfolie overheen en hussel het even door. Zet dit vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Het hangt af per oven hoe lang, hou even in de gaten dat de groente niet zwart worden.
- Vervolgens zet je water aan de kook voor de pasta en zodra het kookt mag de pasta er in. Daarnaast begin je met het roosteren van de pijnboompitten zodat je daarna deze pan kunt gebruiken voor het maken van de saus. Gooi in de pan de crème fraîche samen met de pesto en roer dit goed door op laag vuur. Laat het niet te lang koken het gaat er meer om dat de saus warm is.
- Zodra alles klaar is kun je alles op tafel serveren met daarbij ook een bakje parmezaanse kaas zodat deze naar smaak toegevoegd kan worden.