Hoe moet dat eigenlijk, een granaatappel pellen?

Het pellen van granaatappels kan op een relatief eenvoudige manier. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een scherp mes en de juiste aanwijzingen. Zodat het pellen niet langer een tijdrovende klus is waar je tegenop ziet. Een scherp mes is nodig om door de veelal dikke en harde schil te komen zonder in je handen te snijden. 

Door de granaatappel op de juiste manier in te snijden is het pellen gemakkelijk. Je zal na het op een goede manier insnijden echte partjes hebben. De partjes kun je in een bakje enkele dagen gekoeld bewaren voor gebruik. 

Waar moet je een granaatappel snijden?

Voor het op een juiste manier opensnijden van een granaatappel is het belangrijk dat deze met het kroontje naar boven recht voor je op een snijplank ligt. Dan is het tijd om met een scherp mes een vierkantje om de kroon heen te snijden. Snij niet dieper dan een enkele centimeter door de schil van de granaatappel heen. 

Wanneer je het vierkantje om de kroon hebt gesneden kun je het kroontje van de granaatappel af trekken. Als je moeite hebt om het kroontje vast te houden kun je een doek gebruiken om wat meer grip te hebben. 

Zodra het kroontje van de granaatappel af is krijg je de plek van de verschillende partjes te zien. De granaatappel kan je nu op de scheiding tussen de verschillende partjes insnijden. Maar ook hier is het heel belangrijk dat je niet te diep in de granaatappel snijd. Het is goed om de diepte van de schil aan te houden bij het insnijden. 

Hoe moet je de granaatappel openpellen?

De ingesneden partjes kun je nu losmaken, dit kan eenvoudig en snel met de hand. Waarna je deze partjes gedurende een langere tijd verpakt op een gekoelde plek kunt bewaren. Zo kun je dus elke keer het aantal partjes pakken die je nodig hebt. Het sorteren van de bruikbare stukken granaatappel doe je eenvoudig en snel met een zeef boven de wasbak. 

Omdat je de granaatappel op een juiste manier gepeld hebt zul je merken dat ook het schoonmaken en sorteren van de stukjes granaatappel die je wilt gebruiken een stuk gemakkelijker gaat. Ook kun je door op deze manier te pellen meer van een granaatappel gebruiken dan als je op een andere manier zal pellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *