Gourmetlucht uit huis krijgen?

Ben je van plan om tijdens de feestdagen te genieten van een heerlijke gourmet? Dan is de kans groot dat je niet zit te wachten op de gourmetlucht. Je wil de gourmetlucht dan ook zo snel mogelijk uit huis krijgen. De eerste stap om de lucht te verdrijven is natuurlijk het laten doorluchten van de ruimte door deuren en ramen op een kier te zetten en afzuiging zachtjes te laten draaien. Maar daarmee voorkom je het niet. Daar is meer voor nodig.

Gelukkig zijn er een aantal praktische tips die de geur kunnen verdrijven of zelfs helemaal tegen kunnen gaan. Je kan denken aan de geur van koffie, citroen en andere geurvreters. Deze kun je zowel tijdens als na het gourmetten inzetten.

Koffie laten verdampen tegen gourmetlucht?

Een tip uit grootmoederstijd is het laten verdampen van een pan met sterke koffie. Iedereen weet dat koffiebonen en de geur andere geuren maskeren en zelfs verdrijven. Dat het werkt weten wij als geen ander en kunnen het je dan ook echt aanraden. Bovendien heb je door het laten verdampen van een pan met sterke koffie ook nog eens een heerlijke geur in huis.

Het verdampen van sterke koffie in een pannetje kan tijdens als na het gourmetten en werkt relatief snel in elke woonkamer. Gebruik het echter niet als vervangen van doorluchten en ventilatie. Het is altijd beter om een woning gedurende de gourmet ook te ventileren.

Citroenschillen en sap tegen de gourmetlucht?

Dat citroengeur helpt tegen nare geurtjes is bekend. Het is dan ook de manier om tijdens de gourmet in te zetten. Je kunt gedurende het gourmetten wat schaaltjes met citroen neerzetten. Ook kun je het laten verdampen. Kies bij voorkeur de sap van echt verse citroen. Deze is sterker en werkt beter dan wanneer je alleen de aroma van gourmet kiest.

Ook het neerzetten van citroen is zeker geen wondermiddel. Het is een manier die helpt samen met andere manieren als het doorluchten of aanzetten van ventilatie.

De gourmetlucht verdrijven met azijn?

Is azijn dan een wondermiddel? Ja, met de lucht van azijn krijg je vrijwel iedere geur uit huis. Maar echt prettig ruikt het natuurlijk niet als je gezellig met elkaar aan het gourmetten bent of na de schoonmaak op de bank zit. Het is dus echt een overweging die je moet maken. Waarbij geuren de gezelligheid niet in de weg zullen staan! Je wilt tenslotte wel echt genieten van een heerlijke stuk vlees en de gezelligheid na de gourmet. Daarbij kunnen zure geuren van azijn en citroen echt wel in de weg staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *