Frituren in zonnebloemolie

Een manier om te frituren is kiezen voor zonnebloemolie. Het gebruiken van plantaardige olie heeft een groot aantal voordelen. Het bevat geen verzadigde vetten die ongezond zijn voor het lichaam en de smaakbeleving zal aanzienlijk toenemen. Waarbij de tijd die nodig is om te frituren nagenoeg gelijk zal blijven zoals je gewend bent.

In zonnebloemolie kun je vrijwel alles frituren zoals je gewend bent. Je bent dus niet beperkt in de keuze die je kunt maken. Maar je profiteert wel van voordelen die alles te maken hebben met het menselijk lichaam. Want juist omdat er geen verzadigde vetten in aanwezig zijn zal het veel minder invloed op je cholesterol hebben.

Wil je er zeker van zijn dat de zonnebloemolie die je koopt ook in de frituurpan gebruikt kan worden? Er zijn verschillende soorten te koop die daar speciaal voor zijn. Let er wel op dat er geen ongezonde toevoegingen gedaan zijn.

Is vloedbare frituurolie altijd beter?

Wanneer je voor zonnebloemolie kiest is deze olie vrijwel altijd een gezonder alternatief. Kies je voor een ander soort frituurolie dan is het afhankelijk van de keuze die je maakt. Zo kunnen sommige olie soorten toevoegingen hebben die juist heel slecht voor je zijn. Je kunt hierbij denken aan olijfolie extra vierge. Het is dus altijd goed opletten, waardoor zonnebloemolie kiezen simpelweg de beste keuze is.
Zorg er bij zonnebloemolie ook voor dat de olie die je gebruikt schoon is. Zo voorkom je schadelijke stoffen en heb je altijd de beste smaakbeleving. Een leuk weetje over frituren in zonnebloemolie is dat je frites prachtig goudbruin en knapperig kunt frituren.

Frituren is vrijwel nooit een gezonde keuze!

Wanneer het op frituren aankomt is het vrijwel nooit een gezonde keuze. Zelfs als je de bewuste keuze voor zonnebloemolie gemaakt hebt ben je nog altijd afhankelijk van de toevoegingen aan de te frituren producten. Waarbij patat doorgaans al voorgebakken is en ook aan andere producten de nodige toevoegingen zijn gedaan voor kleur en smaakbeleving.

Maak van frituren daarom een bewuste keuze. Waarbij je niet te vaak voor frituren kiest en voor de juiste producten de minder ongezond zijn. Dit kun je veelal op de verpakkingen terugvinden aan de hand van onverzadigde vetten en toevoegingen. Zeker als je kiest voor de goedkopere huismerken is de aanwezigheid van minder goede vetten vaak nadrukkelijk aanwezig. Gelukkig kun je op internet al veel vinden over bepaalde producten. Zo weet je niet alleen wat je binnen krijgt maar ook waar de verschillen zitten als het om frituren gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *