Help! Hoe maak ik mijn aangekoekte pan schoon?

Het is tijd om het eten klaar te maken, maar je zit nog even je favoriete serie te kijken. Nadat de aflevering afgelopen is besluit je om toch maar te beginnen, alleen je laat de tv met je serie aanstaan.

Tijdens het koken kom je even snel spieken bij je serie, je vergeet alleen helemaal dat je nog aan het koken bent! Het eindresultaat levert je een aangekoekte pan op… Wat nu? Niet getreurd, ik ga je helpen met het schoonmaken van je aangekoekte pan.

Start met weken

Om te beginnen is het laten weken van de inhoud van de pan altijd een goed begin. Dit zorgt ervoor dat sommige deeltjes al loskomen van zichzelf.

Het is wel belangrijk dat je de pan laat weken in heet, het liefst kokendheet water. Laat de pan een aantal uren zo staan. Om het effect nog sneller zijn werk te laten doen, kan je er ook een eetlepel zout, een beetje citroensap of een schep soda bij doen. Je kunt de aangebrande laag dan met een krabber, of een eenvoudige lepel, van de bodem van je pan afschrapen.

Aan de slag met soda

Er kunnen natuurlijk van die eigenwijze vlekken tussen zitten die niet los willen laten tijdens het weken. Hiervoor heb je de optie om met koud water en soda de vlek aan te vallen. In dit geval ga je koud water en soda met elkaar mengen, je zorgt ervoor dat het mengsel er als een dikke pasta uit gaat zien en smeert deze dan uit over de overgebleven vlekken. Ook dit moet je even laten intrekken voor een aantal uur en daarna kan je het met water afspoelen.

En als laatste doen we nog even een goede schoonmaakbeurt om ervoor te zorgen dat de pan weer helemaal klaar is voor gebruik! Zodoende kun je de smerige pannen weer zo goed als nieuw laten lijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *