Wat zijn meal prep bakjes?

Het bewaren van maaltijden is niet nieuw. Maar met mealprep bakjes wordt het wel makkelijker. Met de mealprepbakjes kun je maaltijden namelijk eenvoudig verdelen en bewaren. De bakjes zijn handig voor het bewaren van maaltijden in de koel of vrieskast. Waarbij je deze luchtdicht kunt sluiten zodat geuren, smaken en structuur van maaltijden optimaal behouden blijven. 

Het vooruit koken van maaltijden is een slimme manier om gezonder te leven en eten. Ook als je het druk hebt en geen tijd hebt om een gezonde maaltijd te koken. Je hebt ze immers al in de koelkast klaarstaan. Het enige dat je nog hoeft te doen is verwarmen.

Let er bij mealpreppen op dat de bakjes ook echt luchtdicht aftesloten kunnen worden. Daardoor kun je de maaltijden optimaal bewaren zonder dat er geur en smaak verloren gaat.

Hoe gebruik je mealprep bakjes?

Voor je maaltijden of delen van maaltijden in een mealprepbakje doet is het belangrijk dat het eten goed afgekoeld is. Maar laat eten nooit langer dan enkele uren buiten de koelkast staan. Zeker als het om vlees gaat is dit heel belangrijk.

Gebruik je de mealprepbakjes in de koelkast? Dan is een maaltijd tot 2 dagen na bereiding lekker en kun je deze nog eten. Wil je een maaltijd langer bewaren? Kies er dan voor om een maaltijd in de vriezer te bewaren. 

Kook je voor meerdere dagen per week? Kies er dan voor om de mealprepbakjes van een sticker met de bereidingsdatum te voorzien. Zo weet je precies wanneer het bereid is en tot wanneer je het kunt eten of gebruiken. Ook als je de mealprepbakjes in de vriezer doet geeft de aanwezigheid van een datum je veel overzicht. 

Mealprep maaltijden opwarmen?

Voor mealprep maaltijden uit de vriezer is het verstandig om deze een avond van tevoren al in de koelkast te plaatsen. Zo kun je deze de volgende dag direct gebruiken. Het opwarmen van een maaltijd kan eenvoudig in de magnetron, controleer of het mealprepbakje hier geschikt voor is. Wil je een maaltijd in de oven opwarmen? Kies er dan voor om de maaltijd in een daarvoor geschikte schaal te plaatsen. 

Bij het opwarmen van een maaltijd in de oven is het belangrijk om de wattage lager te zetten en het opwarmen wat meer tijd te geven. Zo zorg je ervoor dat de maaltijd ook in het midden van de juiste temperatuur is en de smaken, geuren als structuur van de maaltijd optimaal behouden blijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *