Beste deegroller voor de lekkerste baksels

Het lijkt zo een simpel product, maar toch is het belangrijk dat je kiest voor de juiste deegroller voor de beste ervaring bij het rollen van je deeg. Hoe irritant zou het zijn als je de hele tijd je deeg van de roller moet af pullen omdat het wéér vastgeplakt zit? Of maak jij stiekem nog gebruik van een wijnfles? Voor beide redenen ben je hier in ieder geval aan het juiste adres, want ik heb de beste deegrollers van 2024 voor jou op een rij gezet.

Deegrollers komen in allerlei soorten, maten en type materialen. Maar welke moet je hebben? Moet je juist voor houten deegrollers gaan of toch RVS? En wist je dat er ook deegrollers zijn van marmer? Ja, er is heel veel keuze als het gaat om deegrollers.

Soorten deegrollers

Franse deegroller

Het blijft een persoonlijke voorkeur, maar ik werk toch het prettigste met de Franse deegroller. Ze zijn wat slanker dan de gemiddelde deegroller en daardoor ook lichter in gewicht. Daardoor rollen ze net wat gemakkelijker en dan werk je ook wat prettiger.

Klassieke deegroller

De klassieke deegroller kennen we allemaal, deze zijn altijd van hout gemaakt en hebben twee handvaten. Dit is veruit de meest gebruikte deegroller en dan ook aan te raden als je voor het eerst deeg wilt gaan ‘rollen’.

RVS deegroller

Een roestvrijstalen deegroller wordt vooral gebruikt als je met koud deeg werkt. Bij de RVS deegroller blijft het deeg dan namelijk niet plakken aan je deegroller. Daarnaast is een RVS deegroller ook veel gemakkelijker schoon te houden dan een klassieke/houten deegroller.

Marmer deegroller

Wist je dat er ook deegrollers zijn van marmer? Dus mocht je een keukenblad hebben van marmer en wil je dat de deegroller perfect in je keuken matcht? Kies dan voor een marmeren deegroller. Naast de uitstraling is ook deze deegroller geschikt voor koud deeg, net zoals bij de RVS deegroller. En ook is deze goed schoon te houden in tegenstelling tot de klassieke/houten deegroller.

Maatindicatie deegroller

Er bestaan ook deegrollers met een maatindicatie, zoals die van Joseph Joseph bijvoorbeeld. Je kunt met die deegrollers gemakkelijk de diameter van je deeg bepalen, maar ook de dikte ervan. De meeste maatindicatie deegrollers komen met afneembare ‘zijstukken’, zodat je de keuze hebt in welke dikte je je deeg wilt rollen. Super handig!

Overige deegrollers

Naast de bekende deegrollers zijn er ook nog veel anderen op de markt gebracht. Zo zijn er deegrollers met vormpjes, bijvoorbeeld hartjes of sterretjes. Zo kun je in een handomdraai de lekkerste koekjes maken van je deeg of een leuk patroon in je deeg maken.

Hoe schoonmaken

Hoe kun je je deegroller het beste schoonmaken? Bij een houten deegroller kun je na gebruik het beste beginnen met het schoon schrapen van je deegrollen. Dit die je het makkelijkste met een deeg snijder/schraper. Dan zijn de grotere stukjes deeg van je deegroller af. Vervolgens neem je de deegroller af met een doek en ben je al klaar met schoonmaken. Ik raad het je af om een houten deegroller af te wassen, maar als hij écht vies is dan kun je hem met een lichte vochtige doek met een klein beetje afwasmiddel afnemen. Leg je houten deegroller nooit in een bak met water om schimmelvorming te voorkomen.

Voor de RVS deegroller is het schoonmaken wat gemakkelijker omdat deze wel in water mag, je zou hem zelfs in je vaatwasser kunnen zetten. Voor het behoud van je deegroller raad ik wel aan om hem met de hand schoon te maken. Ook bij deze deegroller kom je al heel ver als je de vastgeplakte stukken met je deeg snijder/schraper er af haalt en je deegroller daarna afneemt met een doek.

De beste deegrollers van 2024

Beste koop: Franse deegroller

Drengr Franse deegroller

Zoals ik eerder in dit artikel al een beetje heb verklapt is mijn persoonlijke favoriet de Franse deegroller. Dus deze staat natuurlijk op nummer 1 als het gaat om beste koop. Je hebt meer controle over het deeg door de vorm van de deegroller waardoor je een perfecte drukverdeling hebt. Zo heb je snel en gemakkelijk het gewenste eindresultaat! Ook niet al te onbelangrijk: ik heb best wat kippenkracht en met de Franse deegroller hoef je ook veel minder kracht te zetten.

Beste klassieke deegroller: Voccelli

Klassieke deegroller Voccelli

Als je denkt aan deegrollers is de klassieke deegroller het eerste product wat in je op komt. Deze klassieke deegroller is niet weg te denken uit de keuken en zie je in films bijvoorbeeld ook regelmatig voorbij komen. De roller zit ‘los’ van de handvaten wat het rollen zo soepel maakt. In één vloeiende beweging rol je erg smooth over je deeg heen. Deze deegroller doet dus perfect wat hij moet doen.

Beste RVS deegroller: Patisse Silver

RVS deegroller Patisse Silver

De deegroller van RVS is wat zwaarder dan een houten deegroller, maar dat betekend ook dat je makkelijker rolt omdat je minder kracht hoeft te zetten. Daarnaast werkt een RVS deegroller het beste wanneer je met koud deeg werkt, in tegenstelling tot een houten deegroller blijft het koude deeg niet aan de RVS deegroller plakken. Dit betekend ook dat hij gemakkelijk schoon te maken is want het deeg blijft niet plakken, maar deze deegroller is ook geschikt voor in de vaatwasser. Hoe makkelijker wil je het hebben?

Beste deegroller met maatindicatie: Joseph Joseph

Maatindicatie deegroller Joseph Joseph

Snel en gemakkelijk je deeg in het juiste formaat rollen? Kies dan voor een deegroller met maatindicatie. Heb je deeg nodig met een diameter van 15 cm? In een handomdraai rol je deeg in de perfecte maat. Maar los van deze maat kun je met de Joseph Joseph deegroller ook de dikte meten. Hij komt met 4 verschillende, verstelbare, dikte maten. Namelijk voor 2, 4, 6 en 10 mm. Voor altijd deeg met een egale dikte!

Naast de handige maatindicaties is de deegroller zelf ook prettig in gebruik, het materiaal is van hout zoals je gewend bent bij de meeste deegrollers. Er zit echter wel een nadeel aan: wil je deeg rollen met een grotere diameter van 25 cm? Dan rol je met de zijkanten groeven in je deeg, denk dus goed na voordat je deze deegroller aanschaft.

Beste budget deegroller: IKEA

Deegroller IKEA

Ik snap het natuurlijk dat niet iedereen wekelijks gebruik maakt van een deegroller, en daarom kan ik mij ook voorstellen dat je niet te veel geld wilt uitgeven aan de aanschaf er van. Daarom heb ik ook gekeken naar een budget oplossing en daar kwam de deegroller van de IKEA uit. Het is een goede budget keuze, maar je krijgt er evengoed wel een goede deegroller voor terug. En tegelijkertijd kun je er een leuke middag bij IKEA van maken: win win situatie!

Beste deegsnijder / deegschraper van RVS

RVS deeg snijder/schraper

Onmisbaar in de keuken: een deegsnijder. Deze deegsnijder heeft heel veel mogelijkheden. Zoals je op de afbeelding kunt zien heeft hij ook een maatindicatie: handig tijdens het snijden. Dankzij het prettige handvat, de cilinder, is hij gemakkelijk in gebruik tijdens het snijden van je deeg, maar ook tijdens het schrapen/schoonmaken van je werkblad. Je restjes deeg zijn in een handomdraai van je werkblad of deegroller verwijderd met deze held.

Niet alleen bij deeg is deze deegsnijder te gebruiken, maar wist je dat deze ook erg handig is voor het snijden van je pizza? Daarnaast is hij ook handig voor het opmaken van je taarten, hiermee creëer je een gladde zijkant of oppervlakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *