Cake recept: Bak een perfecte vanille cake met dit basisrecept

Een echte klassieker, een basisrecept dat elke bakliefhebber in zijn of haar repertoire moet hebben. De perfecte start voor beginnende bakkers en een springplank voor oneindig veel mogelijkheden en creativiteit voor de ervaren pro’s. Eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar lekker, dit boerencake recept is mijn absolute favoriet.

Tips & Tricks

  • Meng niet te veel of te weinig: Overmatig mengen kan leiden tot een taai en droog resultaat, terwijl te weinig mengen kan leiden tot ongelijkmatige textuur. Nadat je het bakmeel toevoeg meng net zo lang tot het glad is, maar zorg ervoor dat je het beslag niet overmix.
  • Voorkom luchtbelletjes: Tik de cakevorm een paar keer op het aanrecht voordat je de cake in de oven zet, om eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
  • Voorkom barsten: Barsten kunnen ontstaan doordat de oven te snel wordt opgewarmd of doordat de oven te hoog is ingesteld. Zorg ervoor dat de oven op de juiste temperatuur staat en probeer de ovendeur niet tijdens het bakken te openen.

Cake bakken: 30 cm springvorm

Servings

1

boerencake
Baktijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 250 gram suiker

  • 8 gram vanillesuiker

  • 4 eieren

  • zout

Beschrijving

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Vet een cakevorm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de roomboter, suiker en vanillesuiker tot een romige massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel, terwijl je blijft kloppen tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak de cake in het midden van de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de cake afgekoeld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *