Amerikaanse ingrediënten & recepten vertaald

Ik kook regelmatig recepten van Amerikaanse kookboeken en blogs, de lekkerste recepten komen voorbij. Alleen is wel vaak enig vertaalwerk nodig. Mijn Engels is best oké, maar ik moet wel elke keer opzoeken hoeveel “⅓ cup sugar” of “20 oz” precies is. Daarom verzamel ik hier veelvoorkomende ingrediënten en maten!

Wat is een cup?

In Amerikaanse keukens vind je vaak een gestandaardiseerde cup. Recepten zijn niet in gram of milliliter maar in fracties van deze cups. Je kan een setje maatscheppen scoren, ik heb deze van Joseph Joseph of onderstaande tabel raadplegen:

CupsMillilitersSpoonsMilliliters
1 cup250 milliliter1 tablespoon15 milliliter
½ cup125 milliliter1 teaspoon5 milliliter
⅓ cup80 milliliter½ teaspoon2,5 milliliter
¼ cup60 milliliter¼ teaspoon1,2 milliliter

Hoeveel gram zit er in een cup?

Hoeveel gram er in een cup past verschilt per ingrediënt, ik zet de meest gebruikte voor je op een rij:

1 cup¾ cup cup½ cup cup¼ cup1 tbsp
Bloem & Meel130 gr96 gr86 gr65 gr43 gr32 gr8 gr
Suiker200 gr150 gr130 gr100 gr65 gr50 gr12,5 gr
Bruine suiker180 gr135 gr120 gr90 gr60 gr45 gr11,5 gr
Maïzena120 gr90 gr80 gr60 gr40 gr30 gr7 gr
Rijst190 gr140 gr125 gr95 gr65 gr48 gr12 gr
Macaroni140 gr100 gr90 gr70 gr45 gr35 gr9    gr
Couscous180 gr135 gr120 gr90 gr60 gr45 gr11 gr
Havermout90 gr65 gr60 gr45 gr30 gr22 gr6    gr
Boter240 gr180 gr160 gr120 gr80 gr60 gr15 gr
Gehakt fruit150 gr110 gr100 gr75 gr50 gr40 gr10 gr
Noten gehakt150 gr110 gr100 gr75 gr50 gr40 gr10 gr
Noten gemalen120 gr90 gr80 gr60 gr40 gr30 gr7,5 gr
Panko150 gr110 gr100 gr75 gr50 gr40 gr20 gr
Parmezaan90 gr65 gr60 gr45 gr30 gr22 gr11 gr
Honing340 gr255 gr227 gr170 gr113 gr22 gr21 gr
Cacao100 gr75 gr66 gr50 gr33 gr25 gr6 gr
Chocolade druppels160 gr120 gr106 gr80 gr53 gr40 gr10 gr

Wat is een ounce (oz)?

1/2 oz15 gr
1 oz30 gr
2 oz60 gr
3 oz85 gr
4 oz115 gr
5 oz145 gr
6 oz170 gr
7 oz200 gr
8 oz230 gr
16 oz460 gr
1,5 lb490 gr
2,2 lb (kilogram)1000 gr

Amerikaanse ingrediënten vertaald

  • all-purpose flour – patentbloem
  • almond meal of almond flour – amandelmeel en -bloem
  • baking powder – bakpoeder
  • baking soda – baksoda, zuiveringszout
  • brown sugar – fijne rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
  • butter – boter
  • buttermilk – karnemelk
  • cake flour – tarwebloem en maïzena gemixt
  • cane sugar – rietsuiker
  • caster/castor sugar – fijne kristalsuiker
  • condensed milk – gecondenseerde melk
  • confectioners sugar – poedersuiker
  • cornmeal – maïsmeel
  • cornstarch – maïzena
  • cream – (slag)room
  • cream cheese – roomkaas
  • egg whites – eiwit
  • egg yolk – eigeel
  • evaporated milk – koffiemelk
  • flour – bloem
  • granulated sugar – kristalsuiker
  • ground cinnamon – kaneelpoeder
  • heavy cream – slagroom met een hoog vetpercentage
  • honey – honing
  • maple syrup – ahornsiroop / esdoornsiroop
  • molasses – suikerrietstroop
  • oats – havervlokken
  • oatmeal – havermout
  • powdered sugar – poedersuiker
  • puff pastry – bladerdeeg
  • self-raising flour – zelfrijzend bakmeel
  • sour cream – zure room
  • vanilla extract – vanille extract
  • vegetable oil – plantaardige olie
  • vinegar – azijn
  • wheat flour – tarwebloem
  • whipped cream – opgeklopte slagroom
  • whole milk – volle melk
  • yeast – gist

2 reacties

  1. Goedemorgen Floor,

    Ik heb even een vraagje nav een eerder recept.
    Als het goed is heb je zo’n anderhalfjaar geleden een recept online gehad van het zelf marineren van spareribs.
    Helaas kan ik deze op je website niet meer vinden. Het waren gemarineerde spareribs met een saus erbij (beide zelf gemaakt)
    Heb je toevallig dit recept nog? We hebben toen heerlijk gegeten van de spareribs maar het recept is niet meer te vinden.

    Alvast bedankt!

    • Hoi Francis!

      Ik denk dat je in de war bent met iemand anders, ik heb deze niet op mijn blog gehad! Wel heb ik deze gevonden:

      Nodig:
      Spareribs
      1 dl. witte wijn
      ½ dl. ketjap
      1 teentje knoflook
      1 sjalotje
      1 eetlepel gemberbolletjes
      1 eetlepel gemberstroop
      ½ theelepel kerrie
      versgemalen peper
      1 eetlepel olijfolie

      Bereiding:
      Roer de witte wijn met ketjap, gemberstroop, en olijfolie door elkaar. Voeg een fijn-gehakt teentje knoflook toe, een fijngesnipperd sjalotje, fijngehakte gember, kerrie en peper en roer dit alles door elkaar.

      Leg de spareribs in een platte schaal en giet er de marinade over. Dek de schaal af en laat de spareribs 24 uur marineren.

      Hopelijk is dit het recept en kun je gaan genieten van de spareribs!

      Groetjes,
      Floor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *