Air Up Waterfles Review: Smaakt water met een geurtje beter?

Naast eten hou ik ook van het uitproberen van lekkere sapjes, met allerlei smaken van een simpele sinaasappelsap smaak tot mango met passievrucht. Het drinken van deze sappen is echter niet heel goed voor mijn gezondheid, maar ja wie drinkt er nou voor zijn plezier de gehele dag water?!

Een vriendin van mij vertelde over de Air Up, je water krijgt smaak door de geur. Wat? Sinds zij de Air Up heeft gekocht drinkt ze dagelijks veel meer water dan normaal en toen dacht ik: dit moet ik ook uitproberen.

Wat is een Air Up?

Ik heb uitgezocht wat het precies is, want ik was net als jullie erg sceptisch of dit wel echt werkt. Je drinkt dus gewoon water, maar je zet er een zogenoemde geur pod op. Deze zit dicht bij je neus wanneer je een slok neemt, waardoor je bijvoorbeeld sinaasappel ruikt. Door deze geur heb je het idee dat je water met een sinaasappel smaak drinkt, maar ondertussen is het gewoon water.

Wist je dat je voor 80% met je neus proeft? Dat verklaart dus waarom dit werkt.

Hoe werkt Air Up?

Air Up Smaken

Ik ben het gaan proberen met drie smaken: sinas/sinaasappel, cola en basilicum/citroen. De laatste is absoluut mijn favoriet, maar ik vertel je hieronder meer over mijn ervaringen.

Air Up Pod met sinas/sinaasappel smaak

Wanneer je heel erg van de smaak sinas/sinaasappel houdt is dit echt een aanrader. Ik heb deze er bij gekozen omdat ik dacht dat dit wel een lekkere ‘standaard’ smaak zou zijn, maar ik vind hem een beetje tegenvallen. Ik vind de smaak toch te saai, maar je proeft zeker wel de sinaasappel hier in.

Air Up Pod met cola smaak

Deze moést ik wel uitproberen natuurlijk, want ik wilde per se weten of dit echt naar cola smaakt. Ik kan je vertellen dat je wel echt cola proeft, echter smaakt het niet naar een glas cola maar eerder naar een cola waterijsje. Ik vond het niet een heel groot succes want ik mis dan tijdens het drinken toch wel de koolzuur.

Air Up Pod met basilicum/citroen smaak

Deze smaak is absoluut mijn favoriet. De combinatie van basilicum en citroen is erg lekker en door de citroen is de smaak ook lekker fris. Het is ook een smaak combinatie die ik zelf niet vaak in de supermarkt terug vindt, des te meer wilde ik deze uitproberen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik mij wel een klein beetje fitgirl voel door deze smaak te gebruiken 🙂

Hoe lang doe je met een pod?

Met één pod kun je maar liefst 23 keer je fles vervullen totdat je je pod moet vervangen. In de fles kan 650 ml, dus dit betekend dat je bijna 15 liter water kunt drinken met één pod. Er van uitgaande dat je 1,5 liter water per dag drinkt doe je dus 10 dagen met één pod. Oke, maar wat kost dat nou? Een maand heeft gemiddeld 30 dagen, dus dit betekend dat je elke maand 3 pods verbruikt. Deze zijn al verkrijgbaar in een set van 3 vanaf € 5,95. Mijn favoriete basilicum/citroen smaak kost € 6,95 voor een set van 3 pods.

Hoe kun je de fles schoonmaken?

Je kunt er voor kiezen om een schoonmaak borstel t.w.v. € 5,95 aan te schaffen, ik vond dat echter wel te enthousiast naast de aanschaf van mijn Air Up incl. pods. Met deze schoonmaak borstel weet je wel zeker dat je je rietje helemaal schoon kunt maken, want met een schoonmaak borstel kom je hier niet in.

Ik haal mijn fles uit elkaar (vergeet de pod er niet af te halen) en was het af met afwasmiddel. Ik doe de fles liever niet in de vaatwasser omdat ik wil voorkomen dat de fles kapot gaat. Ik gebruik lauw water voor de fles en het mondstuk spoel ik met heet water.

Waar komt Air Up precies vandaan?

De oorsprong van de Air Up zit niet heel ver weg, de Founders komen namelijk uit Duitsland. Het bedrijf is opgericht in juli 2019 en sinds eind 2020 is de Air Up ook beschikbaar in Nederland. Het bedrijf kent een ongekende groei en breid zich ook uit naar Amerika. Ze maken erg goed gebruik van influencers marketing waardoor het bedrijf in de afgelopen jaren in een sneltrein vaart is gegroeid. Inmiddels is de Air Up op vele sociale media niet meer weg te denken.

Waar kan ik de Air Up aanschaffen?

Ik heb een startersset aangeschaft, dat is inclusief 2 pods. Daarbij heb ik ook nog een extra pod besteld om uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *